Kiitollinen juuri nyt

DSC_9558 kopio

Mietitkö usein sitä, mitä muut ihmiset sinusta ajattelevat? Oletko jättänyt asioita tekemättä sen takia että pelkäät toisten arvostelua? Tai teetkö joitakin asioita vain koska toiset odottavat niitä sinulta? Vastuun ottaminen omasta elämästä voi olla vaikeaa, varsinkin jos on tottunut miellyttämään muita. Omien valintojen tekeminen on kuitenkin tärkeää, jos haluaa mennä kohti itsensä näköistä elämää. Valinnat eivät läheskään aina ole helppoja ja sen takia on tärkeää oppia kuuntelemaan itseään.

DSC_9560 kopio

Olen oppinut sen että asiat eivät aina tapahdu niin kuin itse on ne ajatellut. On tärkeää uskaltaa unelmoida, mutta ei ole hyvä tarrautua tiettyyn ajatukseen siitä miten unelman tulisi toteutua. Useinkin reitti on hyvin eri kuin mitä ennalta olisi voinut arvata. Ajattelen että on tärkeää tuntea se tunne, jonka ajattelee toteutuneen unelman tuovan ja sen jälkeen ”päästää siitä irti”. Ikäänkuin lähettäisit sen matkaan. Sitten vaan tulee luottaa siihen että se toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla.

DSC_9563 kopio

Unelmoimisen vastapainona on oleellista oppia elämään tässä hetkessä. Miten usein se onkin niin vaikeaa. Elämme hyvin paljon menneessä, murehdimme ja häpeämme asioita jotka ovat joskus tapahtuneet. Menneiden ei pitäisi antaa määrittää tätä hetkeä tai tulevaa. Niitä ei ole hyvä myöskään paeta, vaan saada käsitellyksi ja sitten päästää irti. Usein ajatuksemme karkaavat myös tulevaan. Kiirehdimme jotakin kohti unohtaen tämän hetken. Kuitenkaan koskaan ei ole olemassa mitään muuta kuin TÄMÄ HETKI.

DSC_9536 kopio

Mielestäni isoimmat päätökset elämässä ovat niitä, jotka on hyvä tehdä tunteella. Järjen on hyvä astua mukaan monissa arkisissa asioissa kuten esimerkiksi sen päättämisessä, että käytänkö tämän päivän opiskeluun vai kaupungilla shoppailuun. Tunne voisi helposti viedä jälkimmäiseen. Isojen päätösten äärellä sitä usein toivoisi jonkun muun tekevät päätöksen puolestaan. Kuitenkin vain sinä itse voit tietää parhaiten.

DSC_9540 kopio

Tavoitteiden asettaminen ja niiden suorittaminen ovat kaksi eri asiaa. Jos et tiedä mitä haluat, on sinun hyvin vaikeaa muuttaa nykyistä elämäntilannettasi. Jos taas näet tavoitteesi selkeänä päämääränä ja tähtäät vain ja ainoastaan sitä kohti, niin unohdat helposti sen että elämä on nyt. Jos et osaa nauttia matkasta, niin tuskin tulet nauttimaan myöskään päämäärän saavuttamisesta. Salli itsesi pysähtyä, nauttia ja levätä. Näe kaikki kaunis ympärilläsi ja kiitä siitä mitä sinulla on. Pysähtymisen ja kiitollisuuden kautta olet vahvemmin tässä hetkessä, tässä elämässä. Olen kiitollinen juuri nyt.

DSC_9541 kopio

Kuvissa esiintyvät blogia varten saadut Hidasta elämää kuvakortit sekä Unelmakortit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s