Oon kolmekymppinen

DSC_8731 kopio

Mä oon kolmekymppinen, oon kolmekymppinen, takana on luja putki rilluvuosien.. Kai niinkin kova putki että synttäreiden juhlintaa ei jaksa ajatella enää kotoa kauemmaksi. En siis ollut jaksanut järjestää omille syntymäpäivilleni mitään erityistä. Viikonloppu oli kyllä tiedossa jo pidempään, mutta villein ajatus sen viettämiseen itselläni oli se, että istuisimme iltaa perheen ja ystävien kesken lapsuudenkodissani. En edes kaivannut olla erillään lapsista, vaan nimenomaan ajatus siitä että olisimme kaikki yhdessä, oli parasta mitä osasin kuvitella.

DSC_8748

Onneksi kuitenkin perheeni oli keksinyt ohjelmaa puolestani ja sain nauttia ihanista yllätyksistä. Lauantai aamuna minua lähdettiin viemään kohti Tahkoa ja matkalla arvailin mitä siellä saattaisimme tehdä.. hevoskyyti, kelkkailu, hiihtokoulu, avantouinti, lumikenkäily, rinnettä alas pyöriminen ison pallon sisällä? En arvannut aktiviteettia ennen kuin näin carting autot. Huippua! En ollutkaan kokeillut cartingia ennen. Olin myös iloinen siitä että muutkin pystyivät osallistumaan. Vauhti tuntui huimalta, mutta jälkeenpäin videolta katsottuna ei ollutkaan ihan niin huimaa. Tosi hauska päivän aloitus kuitenkin!

 

Toinen minulle järjestetty yllätys oli pihaan kärrätty palju! Olemme vuokranneet paljua usein aikaisemminkin, eikä parempaa voisi keksiä kotona vietettävän saunaillan yhteyteen. Ensin söimme hyvin, sen perään kahvittelut ihanien herkkujen kera, vähän ulkoilua ja lopuksi lämpimään paljuun ja pihasaunaan.. en ollut pitkään aikaan rentoutunut niin hyvin.

Myös juomat maistuivat ja paljussa käytiin monet hyvät keskustelut. Päivän aikana juhlijoiden porukkaan kuului 19 henkeä, sekä kaksi koiraa ja kissa. Päivä oli ollut niin paljon täynnä toimintaa ja toisaalta niin rentouttava, että puoleenyöhön mennessä kaikki olivat valmiita nukkumaan. Seuraava päivä on aina se vaikein. Eihän tällaisen viikonlopun haluaisi loppuvan.

_DSC0006

 

Vielä kolmannesta yllätyksestä saan nauttia vähän myöhemmin, sillä sain yllä olevan arvoituksellisen kortin ystäviltäni. Ihanaaa. Rakastan yllätyksiä! Ja nyt kun olen saanut viettää laatuaikaa perheen kanssa, niin toivon että ehkä minut nyt vietäisiin vähän ihmisten ilmoille tuulettumaan. Sen homman ystävät osaavat parhaiten.

Olen kyllä onnellinen kolmekymppinen. Ikäkriisiäkään ei ainakaan vielä kuulu ja elämässä asiat on hyvin. Tärkeintä on ihmiset ympärillä. Kevät on hieman myöhässä, mutta tieto sen tulosta piristää myös mieltä. Niin paljon kivoja asioita tulossa. Olen aiemmin ajatellut että kolmekymppisenä sitä on jo ihan aikuinen. En vaan ehkä koe sitä nyt olevani. Toisaalta se on ihan hyväkin. Uskon että vielä eläkkeelläkin voi tuntua siltä. Numerot vaan kasvaa, mutta ihan samoja tässä ollaan edelleen. Elämänkokemusta tulee niin pikkuhiljaa ettei sitä oikein muista edes olleensa kokemattomampi. Seuraavan jutun perusteella taidan kuitenkin olla jo se aikuinen, halusin tai en.

Kolmenkymmenen ikävuoden kieppeillä alkaa elämässä olla se vaihe, jolloin ihmisen kuvitellaan viimeistään aikuistuvan. Osalle aikuistuminen tulee hitaammin, osalle nopeammin, mutta jossakin vaiheessa tajuat vääjäämättä, että seuraavat asiat alkavat olla sinulle todellisuutta:

1. Jos kello on yli kahdeksan illalla, etkä ole vielä ulkona, tiedät, ettet enää lähde ulos.

2. Tulet surulliseksi kun tajuat, että lukiosta tai ammattikoulusta on jo ainakin kymmenen vuotta aikaa.

3. Krapula ei nykyään vain kestä pidempään, mutta myös voimistuu päivän edetessä.

4. Tajuat, että kannattaa maksaa enemmän rahaa saadakseen suoran lennon perille.

5. Mukavat kengät alkavat tuntua sinusta yhä enemmän hyvältä ajatukselta.

6. Et kykene syömään enää parin euron pikaruokaa.

7. Kaikissa juhlissa, joihin nykyään menet, on paikalla ainakin yksi lapsi.

8. Lapsuuden leluistasi on tullut keräilytavaraa.

9. Ystäväsi alkavat hankkia lapsia tarkoituksella.

10. Ostat vapaaehtoisesti kaalia.

11. Kasvoillesi alkaa ilmestyä finnien seuraksi ryppyjä.

12. Käsityöt alkavat kuulostaa paljon kiinnostavammilta kuin aikaisemmin.

13. Mukavuus alkaa mennä kaikkien muiden intressien edelle.

14. Selkääsi koskee kun teet raskaita asioita, kuten nouset ylös sängystä.

15. Et sekoa siitä, jos sinulla ei ole suunnitelmia lauantai-illalle.

16. Puristamattomista housuista tulee suosikkivaatekappaleesi.

17. Kaikkea markkinoidaan nykyään sinua nuoremmille ihmisille.

18. Tajuat, että olet alkanut tilata baarissa samoja juomia kuin äitisi.

19. Lukiolaiset alkavat näyttää silmissäsi pikkulapsilta.

20. Elämäsi on rauhoittunut jonkin verran ja hyväksyt sen.

(https://www.voice.fi/suhteet/a-74425)

minä

DSC_8808 kopio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s