Kauneus on lisäarvo

On naistenpäivä. Se saa minut ajattelemaan naisena olemista, kauneutta ja itsensä hyväksymistä. Juuri tuo viimeinen on joskus vaikeaa. Hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Niin usein kriittinen ajattelu kohdistuu itseen, mutta muita kohtaan harvoin olemme yhtä tuomitsevia. Olisi tärkeää tuntea itsensä hyväksi ja olla tyytyväinen, mutta samalla myös olla valmis panostamaan niihin asioihin jotka tuovat itselle hyvän mielen. Itse olisin tuskin kehittynyt kampaajana ja meikkaajana jos minulla ei olisi halua ja kiinnostusta näyttää kauniimmalle. Kauneus on lisäarvo. Tämän oli ymmärtänyt Lenita Airisto jo sota-aikaan ollessaan pikku tyttö, kun oli saanut vaihdettua kauniin essunsa sokeriin kun muista vaatteista sai vaan perunoita.

DSC_8385 kopioOma kiinnostukseni kauneudenhoitoon on alkanut pienenä. Muistan miten ihanalta tuntui saada krepatut hiukset aina silloin kun olimme lähdössä jonnekin juhliin. Meikkaamisen aloitin peruskoulussa ja nautin siitä että sain aloittaa aamun kaunistautumalla, vaikkakin alkuun omat meikkaustaitoni olivat sellaiset, että kauneus saattoi olla vain omassa silmässä. Kaverit usein ihmettelivät sitä miten jaksoin herätä niin aikaisin aamulla että ehdin tekemään sen kaiken. Itselleni se oli mukava aamurutiini, ei velvoite. Myöhemmin kampaajana ollessani minulle usein kerrottiin sitä miten vaikeaa hiusten laittaminen ja meikkaaminen monien mielestä oli. Nautin siitä että pystyin omasta mielestäni pienillä jutuilla saamaan asiakkaan iloiseksi ja tyytyväiseksi ulkonäköönsä. Yhden ystäväni kommentti ”Ehkä olenkin ihan kaunis!” on jäänyt erityisesti mieleeni. Jos omalla tekemiselläni saan toisen tuntemaan noin, niin tunnen tehneeni hyvän työn.

Ennen ja jälkeen kuvat ovat tulleet itselleni tärkeäksi keinoksi näyttää omaa osaamista. Niin kuin varmasti kaikilla naisilla, myös itselläni on asioita omassa ulkonäössä joihin en ole tyytyväinen. Kaksi isointa asiaa ovat epätasainen ja usein epäpuhdas ihoni, sekä arvet silmieni välissä. Nämä ovat ne asiat jotka usein käsittelen kuvista pois, jos haluan saada aikaan kauniin kuvan. Nykyisin kuvankäsittely mahdollistaa paljon ja sen takia myös vääristää asioita. Etenkin mainoskuvia käsitellään hurjasti ja niistä luonnollisuus on kaukana. Se on kuitenkin totta että kauneus myy. Epäluonnollisen täydellisellä kuvilla myydään ihmisille mielikuvia.

Nimetön-1 kopioEdellisessä kuvasarjassa huomaa hyvin muutoksen minkä meikeillä ja kuvankäsittelyllä saa aikaan. Ensimmäisessä kuvassa olen ilman meikkiä, keskimmäisessä kevyellä perusmeikillä ja viimeinen kuva on sama, mutta ihonvirheet pois käsiteltynä. Ensimmäisen ja viimeisen kuvan ero on jo huomattava, ja vahvemmalla meikillä se olisi vieläkin suurempi. Itse nautin tehdä juuri viimeisen kuvan kaltaisia kuvia, mutta ymmärrän että kuvankäsittely jakaa mielipiteitä. Kaunistautumisen vastaisuus on mielestäni ymmärrettävää nudisteilta ketkä eivät tekisi elettäkään oman ulkonäkönsä eteen. Mutta heti vaatteiden pukemisen jälkeen kuka vetää sen oikean rajan kaunistautumiselle? Push upit, hiusten värjäys, ripsien pidennykset, botoxit, keinotekoinen rusketus, silikonirinnat ja niin edelleen.

Itselleni kauneus on sellainen asia josta nautin. Kauniit vaatteet, kukat, korut, esineet, kauniit kuvat.. Onko toisissa näkemämme kauneus joskus ärsyttävää ehkä kateuden takia? Itse myönnän sen että usein nähdessäni kuvia esimerkiksi upeista raikkaista, puhtaista ja kauniisti sisustetuista kodeista pieni kateuden tunne herää, koska ajattelen miten ihana olisi jos omassa kodissanikin näyttäisi tuolta. Hyvin usein se on juuri vastakohta. Lasten leluja, likaisia vaatteita, koiran karvoja ja yleistä epäjärjestystä. Kuitenkin pääosin nuo upeat kuvat tuovat hyvän mielen. Minusta on ihana katsoa kauniita kuvia ja kuvitella miltä tuntuisi jos itsellä olisi samoin. Ymmärrän kuitenkin sen ettei missään kodissa näytä aina siltä. Kaikki on saatettu asetella viimeisen päälle juuri kuvaa varten. Näin minusta olisi hyvä osatakin ajatella. En minäkään aina näytä siltä kuin useimmissa julkaisemissani kuvissa. Ne ovat vain kauniimpia versioita minusta. Tärkeintä mielestäni on se että tunnemme itsemme hyväksi, tavalla tai toisella.

Mikä saa sinut tuntemaan itsesi hyväksi ja mikä on rajasi kaunistautumiselle?

e&joma kopioNaistenpäivän kunniaksi haluan antaa yhden ennen ja jälkeen kuvauksen jollekin, kuka siitä todella nauttisi. Ilmoita itsesi tai läheisesi mukaan kisaan kommentoimalla Facebookin Hetki itselle sivuston kautta (https://www.facebook.com/Hetki-itselle) jaettuun julkaisuun sanalla MUKANA ja perustelemalla kuka mielestäsi ansaitsisi saada hetken omaa aikaa ja hemmottelua. Aikaa osallistumiseen on perjantaihin 9.3.2018 klo 21.00 asti. Kuvaus toteutetaan työhuoneellani Kontiolahdella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s