Helpotusta aamuihin Microbladingilla

Vaikka työntekoni viime aikoina on ollut paljon koneella istumista; suunnittelua ja kuvien käsittelyä, niin onneksi välillä pääsen myös myös työn touhuun. Microblading kulmienpigmentointi on rauhallista ja tarkkaa työtä. Se muistuttaa minua lapsuusajan piirrustushetkistä, jolloin uppouduin tuntikausiksi piirtämään mallista ihmisen kasvoja. Koen että piirtämisen taito on ollut etunani tätä työtä ajatellen, mutta onhan selvää että tässä kehittyy pikkuhiljaa sitä mukaa kun tekee. Nautin tehdä tällaista tarkkaa työtä ja uskon monesti päässeeni siihen paljon puhuttuun flow tilaan, jossa tekemiseen uppoutuu niin että ajantaju häviää. Se on todella miellyttävä tunne.

DSC_6876 kopioKyllähän tähän tekemiseen liittyy myös paljon paineita. Kulmakarvat ovat iso osa ihmisen ulkonäköä ja epäonnistuminen niiden tekemisessä muistuttaa asiakasta joka päivä peiliin katsoessa. Onneksi kuitenkin kerran opittuasi oikean tekniikan, on epätodennäköistä että lopputulos menisi totaalisen pieleen. Vaikeinta on symmetrisyyden saaminen. Onneksi kuitenkin lopputulosta voi vielä jonkin verran hioa, eikä kestokaan ole ikuinen. Riippuen mm. ihon laadusta ja kulmiin tulevasta rasituksesta pigmentti alkaa pikkuhiljaa ajan kuluessa poistumaan ihosta. Kestoksi voi ajatella noin vuoden. Voi kuitenkin olla että lisävahvistuksia on tapeellista tehdä muodon säilyttämiseksi.

_DSC0023 kopioYllä olevasta kuvasta tulee hyvin esille tekniikka, jolla kulmakarvat tehdään. Ihoon siis tehdään kulmakarvoja muistuttavia linjoja pienellä erikoisterällä. Tässä on tehtynä ensimmäiset linjat ja niiden vahvistus aloitettu toiselle puolelle. Omia kulmakarvoja ei siis tarvitse poistaa. Ennen linjojen tekemistä kulmakarvoille piirretään kehykset, joista asiakas näkee muodon ja paksuuden. Piirtäminen on hyvin tärkeä vaihe, jossa mittaukset tehdään jokaisen omiin kasvonpiirteisiin perustuen.

tanja2Lopputuloksena voit saada kauniit ja huolitellun näköiset kulmat. Heti alkuun kulmat lähtevät tummumaan toisilla nopeammin, toisilla hitaammin. Tummimmillaan ne kuitenkin ovat usein seuraavana päivänä, jolloin saattaa näyttää siltä että niihin olisi laitettu väri päälle. Kulmien voimakkuus voi siis tuntua alkuun oudolta, varsinkin jos omat kulmat ovat olleet hyvin vaaleat. Se on kuitenkin normaalia. Anna siis itsellesi aikaa tottua uusiin kulmiin.

Itselleni tehtiin Microblading kulmat viime kesäkuussa ja vasemmanpuoleisessa kuvassa ne ovat ilman meikkiä ja oikean puoleisessa meikattuna. Olen itsekin mielenkiinnolla seurannut että miten kulmat vaalenevat vuotta kohti mentäessä. Tässä vaiheessa koen että väri on saattanut vähän vaalentua, sekä äärilinjat osittain häipyä. Esimerkiksi alusta kulmakarvat olivat aiemmin paksummat, vähän kuten meikatuissa kulmissa. Tähän voi vaikuttaa esimerkiksi se, miten puhdistan kasvoni.

500x500

Itse olen ollut kulmiin hyvin tyytyväinen ja vaikka laitankin niihin meikkiä, niin se on todella paljon helpompaa kuin ennen. Meikeistä vaan kannattaa suosia luonnonkosmetiikkaa ja mineraaliluomivärit ovat mielestäni hyvä valinta. Niiden levittämisen voi tehdä kevyesti siveltimellä ilman ylimääräistä hankausta. Kaikenkaikkiaan aamuinen meikkausrutiini on helpottunut ja kasvoissa säilyy kehykset vaikka pesisitkin meikit pois. Erittäin lämpimästi voin suositella.

3 thoughts on “Helpotusta aamuihin Microbladingilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s