Touhukasta aikaa

DSC_7048Itkua ja huutoa, pukemisraivareita, puoliksi puettuja lapsia autoon survottuna ja riipiviä eron hetkiä. Olen kuullut näiden asioiden monesti liittyvän päivähoidon aloitukseen, mutta onneksi se voi olla muutakin. Meidän kohdalla se on välillä ollut isommalta lause ”en halua mennä hoitoon” ja pienemmältä itku eron hetkellä. Itku kuitenkin alkoi vasta kolmantena hoitopäivänä ja on aina loppunut heti lähdettyäni. Usein myös kuulen lauseen ”en halua lähteä kotiin”. Hoidossa on selkeästi ollut kivaa! Hoitopaikka on yksityinen liikuntapäiväkoti Touhula, jonne on matkaa meiltä noin 1,5 kilometriä.

DSC_7051 kopio

Pandafeet.fi

Olen ollut yllättynyt siitä miten hyvin lapset ovat suhtautuneet hoidon aloitukseen. Siihen voi kuitenkin vaikuttaa useampi asia. Ensinnäkin koen suureksi avuksi sen, että kävimme neljä-viisi kertaa yhdessä tutustumassa paikkaan ennen varsinaista aloitusta. Paikka tuli lapsille tutuksi eikä sitä enää tarvinnut jännittää. Toiseksi, hoitoaika on lyhyt. Ainoastaan 11 päivää kuussa ja 5 tuntia kerrallaan. Hoitoon meno on varmasti paljon mieluisampaa kun se ei ole jokapäiväistä. Luulen myös että vaikka lapset ovat eri ryhmissä, niin hoitoon on kivempi mennä kun tietää toisenkin olevan siellä. Joskus he näkevät päivän aikana pihalla, mutta monesti ehtii tulla myös ikävä.

DSC_7036 kopioItse olen pyrkinyt ottamaan saamastani ajasta kaiken irti. Lasten pukemisten ja riisumisten sekä välimatkojen takia aikaa tekemiselle jää reilu neljä tuntia. Monesti istun sen ajan työpöytäni ääressä kuin naulattu. Jonakin päivänä oli tarkoitus käydä ostamassa eväät viereisestä kaupasta, mutta loppupeleissä en malttanut irtaantua töiden parista. Nykyisin olen ottanut eväät valmiiksi tai käynyt kaupassa ennen työhuoneelle menoa. Tässä vaiheessa kun yrittäminen on vasta aluillaan, niin tekemistä on paljon, mutta hyvin vähän vielä sellaista joka tuottaisi. Kuluja kertyy kokoajan hankinnoista sekä mainostuksesta ja aikaa kuluu käytännön asioiden suunnitteluun. Täytyy vain ajatella että nyt on hyvä käyttää aika valmisteluihin ja suunnitteluun, sekä toivottava että  toiminnan aikakin koittaa vielä.

DSC_7026Yksi pelastukseni yritystoiminnan järkevässä suunnittelussa on ollut Josekin (Joensuun seudun kehittämiskeskuksen) kautta saamani yrityskummi. Tuo ihana omista töistään eläkkeelle jäänyt vapaaehtoinen avun antaja. Olemme tavanneet hänen kanssaan nyt kerran ja saamani apu budjetointiin on ollut kullan arvoista. Itse olen hyvin vähän kiinnostunut laskelmista ja työni suunnittelusta. Haluaisin vaan tehdä miettimättä sen kummemmin. Koen kuitenkin että tuo suunnitelmallisuus on juuri sitä mitä tarvitsen oppia. On myös ollut ihana kuulla liiketoiminnasta ymmärtävältä ihmiseltä mielipiteitä omaan tekemiseeni. Se on tuonut itselleni varmuutta, sekä uusia ideoita. Tulen vielä keväällä tapaamaan kaikki kolme yrityskummiehdokasta, sillä he olivat kiinnostuineita toiminnastani ja siitä miten pääsen siinä etenemään. On luottavainen olo, sillä nyt tiedän mistä voin kysyä luotettavia neuvoja jos sellaiselle tulee tarvetta.

DSC_7012Toki tukea omaan tekemiseeni saan myös työkavereiltani. On mukava tehdä töitä kun ilmapiiri on rento ja luottamuksellinen. Tällä hetkellä työpaikka on minulle todella mieluinen paikka jonne saan mennä. En sieltä oikein aina malttaisi lähteäkään. Vaikka teemme omia töitämme, niin koen silti voimakkaan yhteisöllisyyden. Meidät voi tavata myös maaliskuussa Kontiolahdella järjestettävässä ampumahiihdon maailmancupissa. Olemme siellä edustamassa toimintaamme ja logomme on painettuna yleisölle jaettavissa kannustusviuhkoissa.

Olen hyvin kiitollinen ❤

One thought on “Touhukasta aikaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s