Tarkoitusta etsimässä

Täytyy myöntää että joku aika sitten aloin miettimään sitä, että mikä tarkoitus oli sillä että muutimme asumaan tänne Kontiolahdelle. Ajattelen siis että kaikella on aina tarkoituksensa. Itselläni se helpottaa etenkin epämiellyttäviltä tuntuvien asioiden käsittelyä. Kuitenkin pidempi välimatka kaikkiin ystäviin sekä Joensuun keskustaan teki sen, että olen tuntenut olevani täällä jumissa. Bussimatka keskustaan kestää 20 minuutin sijasta 40. Ystävät, joita ennen näki pihalla ja perheiden yhteisissä paikoissa, tulevat enää harvakseltaan kutsuttuna käymään. Bussilla emme täältä pääse heidän luokseen, eikä autoa ole päivisin käytössä. Tuntuu että tekeminen täällä on hyvin rajallista. Mietin että tarkoitus saattoi olla siinä, että nyt minulla olisi ainakin aikaa keskittyä lapsiin. Olen kuitenkin alkamassa saada myös toista tarkoitusta täällä olemiseen.

Olenhan jo pitkään haaveillut omasta työtilasta, jossa voisin yhdistää kaikkea osaamistani. Olen käyttänyt studiovaloja omassa olohuoneessa viritellen lakanaa taustakankaaksi ja toivonut että pian saisin pystytettyä valot johonkin pysyvästi. Nyt se on sitten tapahtunut. Studiovalot, taustakangas sekä työpöydäksi hankkimani vanha lipasto koristavat muutoin vielä tyhjää huonetta paikassa nimeltä Hieronta Kehokeskus.

Ensin teimme sopimuksen että saisin käyttää yhtä hierontahuonetta Microblading kulmien tekoon. Heti alusta alkaen huone ja koko paikka tuntui ihanalta ja hyvin kodikkaalta. Vasta remontoitu liikehuoneisto tuoksui ja näytti uudelta. Myöhemmin minulle tarjottiin sitten käyttöön huonetta jossa nyt olen. Huone ei ole kovin suuri ja siksi studiovalojen käyttö siinä tilassa vähän mietityttää. Seinät ovat valkoiset ja valo kimpoilee helposti, jolloin haluttujen varjojen saaminen hankaloituu. Myös kuvausmatkaa olisi hyvä saada riittävästi. Huoneeseen kuuluu kuitenkin iso näyteikkuna, joka on juuri passeli omien töitteni esillepanoon ja näkyvyyden saamiseen. Myös yhteistyö viereisen kampaamon kanssa on iso plussa. Päätin siis ottaa huoneen käyttöön ja kokeilla miten työt siinä lähtevät sujumaan.

maija

Ensimmäisen meikkiasiakkaani sain kampaamon kautta. Ehdotin asiakkaalle meikin ohessa tehtävää ennen ja jälkeen kuvausta, johon siis viimeistelin myös hänen hiuksensa. Kerroin hänelle etukäteen että minulla on vielä toistaiseksi hyvin suppea meikkivalikoima, joten tapasimme ennen varsinaista meikkiaikaa ja katsoimme että kaikkea tarvittavaa löytyi. Pidän kovasti meikkien tekemisestä, mutta koen että minun olisi hyvä kouluttautua siinä lisää. Myös johonkin meikkisarjaan investoiminen olisi nyt järkevää. Toivon kuitenkin että näin pikkuhiljaa aloittaminen toimisi toistaiseksi.

ammi

Myös oman tyttöni 1v kuvan kävin ottamassa uudella työhuoneellani. Varsinaisiin lapsikuvauksiin tila on hyvin pieni, mutta tällainen tavallinen puolivartalokuva onnistuu kyllä. Usein vaan parhaat kuvat lapsista tulevat juuri tekemisen kautta. Viimeisimpänä tein ystävälleni ennen ja jälkeen kuvauksen, johon kuului meikin lisäksi hiustenleikkaus. Nautin kyllä niin paljon näiden tekemisestä.

e&j2

Tällä hetkellä minulla on niin hyvä mieli noiden työkuvioiden suhteen. Samalla kyllä jännittää, että miten kaikki lähtee pyörimään ja että riittääkö kysyntää. Samaan aikaan täytyy aloittaa lasten hoitomaksut sekä työhuoneen vuokranmaksu. Mutta tuskin kuitenkaan teen mitään sellaisia investointeja jotka menisivät hukkaan vaikka homma ei lähtisikään toimimaan. Yksi investointi tulee ainakin olemaan Coruu firman silikonikorut (https://www.coruu.fi/) jotka siis otan myyntiin. Heidän kanssaan olen saanut tehdä yhteistyötä kesästä asti ja olen kovin onnellinen että se myös jatkuu. En oikein malta odottaa että saan liikkeellä kaiken valmiiksi. Tänäänkin siellä käydessäni istuin työpöydän ääressä samalla kun esikoinen oli leikkikerhossa ja kuopus nukkui ikkunan alla vaunuissa. Suunnittelin tekeväni töitä, mutta suurimman osan ajasta vain istuin kahvikuppi kädessä ihastellen valmistuvaa työhuonettani. On niin hyvä mieli!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s