Ehkä olenkin kaunis

Olen tainnut jälleen saada uutta inspiraatiota studiokuvaamiseen. Tällä hetkellä on jopa alustavasti mietittynä tila, johon voisin kokeilla pikku studioni pystyttämistä ja olen siitä aika innoissani. Voisikohan olla niin että se alkaisi tapahtua jo nyt. Olen haaveillut omasta studiosta siitä lähtien kun aloin opiskella valokuvausta. Tila, jossa voisin laittaa hiuksia, tehdä meikkejä ja kuvata. Ehkä myös vaatteet ja korut voisivat liittyä tähän yhtälöön. Voi että se olisi ihanaa. Työpaikka josta en ehkä malttaisi lähteä pois.

ennen&jälkeen copy kopioennen&jälkeen2 copy kopiomakka copy kopiokatriina kopioEnnen ja jälkeen -kuvat ovat niitä joissa saan oman osaamiseni parhaiten esille. Niiden tekemisessä nautin juuri siitä, että muutoksen ja oman työn jäljen näkee selkeästi. Minusta on ihana tehdä tarkkaa työtä ja muistan usein pienenä piirtäessäni, sekä myöhemmin kampaamotöitä tehdessäni päässeeni sellaiseen Flow -tilaan, jossa ajantaju häviää. Se on mahtava tunne, mutta hyvin epäkäytännöllinen liiketyössä. Olin kovin usein myöhässä aikataulusta. Mielestäni työnteko on kuitenkin parhaimmillan sitä. Tekemisestä nauttii niin paljon ettei laske minuutteja.

 

Myös tuotekuvaukset olivat kouluaikaan mielenkiintoisia. Oli kiva kokeilla erilaisia juttuja, mutta se oli myös pirun tarkkaa. Nämä kuvat tässä näyttävät ehkä ihan hienoilta, mutta ovat silti kaukana vielä oikeista mainoskuvista. Hyvä puoli on se, että aikaa kuvaamiseen on niin paljon kun itsellä sitä vain riittää, eikä näitä kuvattavia myöskään tarvitse miellyttää. Mukavaa ja tarkkaa yksin tekemistä. Toisaalta toivoisin ehkä parantavani taitojani tähänkin osaamiseen.

Kouluajoilta löytyi paljonkin itselle tärkeitä kuvia ja tuli mieleen hauskoja muistoja. Tuolloin oli ihan eri tavalla aikaa kuvaamiseen ja omiin juttuihin, vaikkakin tein töitä opiskelujen ohella. Nykyisin teen pääosin vaan tilattuja kuvauksia ja omat projektit ovat jääneet kovin vähiin. Suunnitelmissa on kuitenkin aloittaa lasten päivähoito joskus ensi vuoden puolella, jolloin aikaa järjestyisi enemmän töilleni, sekä toivon mukaan myös omiin luoviin projekteihin.

anni5 kopio_DSC04301 copy kopio

Kaikki yllä olevat kuvat olivat omassa portfoliossani kun valmistuin Ingmanin käsi- ja taideteollisuus oppilaitoksesta kuva-artesaaniksi vuonna 2014. Luojan kiitos tulin lähteneeksi opiskelemaan valokuvausta, vaikka en silloin saanut ihan kaikilta niitä innokkaimpia kannustuksia. Onhan ala sellainen jolla työllistyy huonosti. Mielestäni se on kuitenkin hyvin paljon itsestä kiinni. Minä olen kyllä löytänyt intohimoni. Uskon että vaikka en tulisi koskaan tekemään töitä kokopäiväisenä valokuvaajana, niin jo pelkästään sivutyönä saan tästä niin paljon itselleni, ettei se ole edes mitattavissa rahalla. Kerran kuvattuani yhtä ystävääni, hän katsoi kuvia ja totesi yllättyen: ”Ehkä olenkin ihan kaunis!”. Tämä on jäänyt minulle mieleen ja jos omalla tekemiselläni saan asiakkaalle tuon tunteen, niin se tulee olemaan työni paras palkka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s