Ihoa oppimassa

Olen taistellut oman ihoni kanssa jo vuosia. Välillä katson peilistä ja ihastelen sitä miten tasaiselta ja hyvältä ihoni näyttää, kun taas parin päivän päästä tilanne voi olla jo ihan toinen. Ihoni on sellainen joka reagoi hyvin herkästi kaikkiin muutoksiin. Imastoon, ruokavalioon ja stressiin, esimerkiksi. Tai näin ainakin olen itse ajatellut. En siis koskaan ole osannut eritellä sitä yhtä tekijää mikä milloinkin olisi muutoksen syynä. Kuitenkin huomaan että jo pelkästään sillä että muistan juoda riittävästi vettä, saan jo ihoani huomattavasti paremmaksi. Iho kaipaa kosteutusta, sehän on selvä.

Olen myös alkanut kiinnostua enemmän käyttämistäni kosmetiikkatuotteista. Tuntuu että markkinoilla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja ja hyvin eri hintaan, että miten niistä osaisi valita ne oikeat ja oikeasti toimivat tuotteet omalle iholle.

Hiljattain selaillessani luonnonkosmetiikkaa myyvien yritysten sivuja, päädyin TwistBe verkkokauppaan (https://twistbe.fi/). Niin paljon kaikkea ihanaa, että tekisi mieli kokeilla vähän vaikka mitä. Eniten kiinnostuin kuitenkin Uusi alku ihollesi -verkkovalmennuksesta. Ehkä tällaisen valmennuksen kautta oppisin oikeasti sen mitä ihoni tarvitsee. Yhteistyön kautta pääsinkin osallistumaan tuohon valmennukseen.

_DSC0798 kopio

 

Nyt valmennuksen jo käyneenä koen oppineeni useita hyviä käytännön vinkkejä ja ohjeita ihonhoitoon liittyen. Valmennuksen kesto oli neljä viikkoa ja sen pää aihealueet oli jaettu seuraavasti: 1. Mitä sinun olisi pitänyt aina tietää ihonhoidosta, 2. Miten vaikutat ihosi kuntoon elämäntapavalinnoilla, 3. Opi ostamaan kosmetiikka oikein ja säästä rahaa, sekä 4. Opi hoitamaan ihoasi oikein. Tietoa tuli niin paljon, että koko materiaali olisi hyvä käydä vielä uudemman kerran läpi. Kuitenkin yhden asian voin nostaa esille, joka oli itselleni kaikista tärkeintä tietoa, nimittäin INCI listat. Eli siis erittely siitä mitä raaka-aineita kosmetiikassa tulisi suosia ja mitä taas välttää.

Täytyy myöntää että tuon tiedon myötä tuli myös pettymyksiä. Jotkin hyvinä pitämäni tuotteet eivät enää olleetkaan niin hyviä. Voi olla etten heti pysty luopumaan kaikista tuotteista jotka sisältävät noita ”kiellettyjä” ainesosia, mutta ainakin nyt tiedostan paremmin ja muutokset voi tehdä pikkuhiljaa. Yhtenä esimerkkinä voin mainita synteettiset hajusteet (fragrance, parfume). Miten paljon ne vaikuttavat tuotteen käyttömukavuuteen, mutta ovat kuitenkin yksi eniten allergisoivimmista raaka-aine kokonaisuuksista. Myös sulfaatit (sulfate, SLES, SLS) ovat hyvin yleisiä kosmetiikkatuotteissa, mutta samalla niitä käytetään tutkimuksissa joissa halutaan ärsyttää ihoa. Sulfaatit tekevät tuotteesta liian pesevän ja siksi se koetaan ihoa ärsyttävänä ja kuivattavana aineena.

_DSC0773

Opin muunmuassa myös mllainen vaikutus ravinnolla, liikunnalla, stressillä, sekä maksan ja suoliston toiminnalla on ihon kuntoon. Sain paljon hyviä esimerkkejä tuotteista jotka ovat aidosti hyväksi iholle, sekä opin millainen on ihon luontainen rytmi. Päädyin myös tilaamaan muutamia tuotteita vinkeistä innostuneena. Tuotteet olivat Flow cosmetics -Mineraalimeikkipuuteri, Lauren Brooke creme foundation (näyte) sekä Akamuti -Organic Golden Jojoba oil ja Organic Virgin Coconut Oil. Kookosöljyä olen käyttänyt meikinpuhdistukseen, sekä ihon kosteutukseen. Meikkipuuterista ja Jojobaölystä taas tein omatekoista hoitavaa meikkivoidetta. Ihan loistava juttu! Iho jää tosi hyvän tuntuiseksi. Ohjeet meikkivoiteen tekoon löytyy täältä: https://twistbe.fi/blog/Tee-se-itse-Mineraalimeikkivoide?_bl=76

_DSC0780

Voin kyllä suositella valmennusta kaikille, jotka haluavat oppia ymmärtämään ja hoitamaan ihoaan paremmin. Oma ihoni oireilee edelleenkin osittain, mutta se onkin monen tekijän summa ja muutokset tapahtuvat pikkuhiljaa. Myös veden riittävä juonti meinaa edelleenkin vaan jäädä vajaaksi, vaikka se olisi ihan perus asia. Kuitenkin kaiken oppimani myötä on jo paljon helpompi tehdä oikeita valintoja ihon hyvinvoinnin kannalta.

Kannattaa ehdottomasti kurkata TwistBe:n sivuille. Tässä linkki valmennukseen: https://twistbe.fi/TwistBe+Uusi+alku+ihollesi+-verkkovalmennus?_tu=38524

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s