Hyvää kuultavaa

Lukeminen on ollut minulle ihana ja rentouttava harrastus, heti kouluaikojen päättymisen jälkeen. Varsinkin peruskouluaikoihin en kovinkaan tykännyt lukemisesta. Monet äidinkielen kirja-arvostelutkin tein takakannen perusteella ja sieltä täältä otteita lukemalla. Jossakin vaiheessa aloin kuitenkin kiinnostua lukemisesta ja silloin lainasin lähes kaikki kirjat psykologian osastolta. Olin pitänyt itseäni aiemmin huonona lukijana. Esimerkiksi kokeisiin lukeminen oli minulle vaikeaa, koska monesti huomasin lukeneeni pitkänkin pätkän ilman että oikeasti ymmärsin mitä luin. Se luultavasti johtui kuitenkin siitä, ettei aihe kiinnostanut. Myöhemmin huomasin että pystyn lukemaan kokonaisen kirjan yhdessäkin päivässä, jos aihe oli tarpeeksi mielenkiintoinen.

Tämän hetkiseen arkeeni lukeminen ei ole sopinut kovinkaan hyvin. Minun on monesti vaikea pysähtyä vain lukemaan, kun ajatukset alkavat harhailla kaikissa tekemättömissä töissä. On kurjaakin miten harvoin itselleen sallii niitä hetkiä, että voisi vaan uppoutua hyvän kirjan pariin. Usean vuoden ajan olen käynyt kerran viikossa opiskelemassa venäjän kieltä. Usein tuleekin se tunne, että jos avaan jonkun kirjan sivut, niin sen tulisi olla oppikirjamme Kafe Piter. Kerran on aikaa lukea, niin lue sitten sitä hyödyllistä ja opettavaa, ei mitään hömppäromaaneja!

Onneksi tähän on kuitenkin tullut helpotus, nimittäin äänikirjat. Mikä loistava mahdollisuus ahmia ihania kirjoja ilman että ”hukkaat” aikaasi lukemiseen. Voit kuunnella kirjoja tehdessäsi kotitöitä, ajaessasi autoa, lenkkeillessä tai nukkumaan ruetessa. Uniajastin on myös näppärä toiminto, koska itse nukahdan hyvin helposti kesken kuuntelun. Puhelimeeni lataamani sovellus on siis BookBeat.

bb

Tällä hetkellä minulla on kuuntelussa Pekka Hyysalon kirja Fight back. Tämä on hyvin eri tyylinen kirja mitä yleensä tykkään kuunnella, mutta mielestäni Pekan tarinassa on paljon sellaista, josta voisimme oppia. Loistava elämänasenne ainakin. Uskomattomiakin asioita voi saada aikaan kun vaan tarpeeksi tahtoo ja yrittää. Ei pitäisi antaa oman mielen rajoittaa.

unelma

Yksi eniten pitämistäni äänikirjoista on ollut Satu Rämön ja Hanne Valtarin kirja Unelma hommissa. Olen kuunnellut sen kaksi kertaa lähes peräjälkeen. Lukijan ääni on mielestäni miellyttävä, sekä aihe on minulle hyvin henkilökohtainen ja inspiroiva. Luulen että tulen kuuntelemaan kirjan vielä kolmannenkin kerran. Helposti.

bb3

Muita kirjoja joita olen hiljattain kuunnellut on esimerkiksi Maaret Kallion Lujasti lempeä, sekä Inhimillisiä kohtaamisia. Kimmo Takasen Tunne lukkosi, Tommy Hellstenin Pysähdy -olet jo perillä ja Jutta Gustafsbergin Mielen päällä, sekä Jutan voimakirja. Myös useita kirjoja olen aloittanut kuuntelemaan, mutta lopettanut sitten kun on tuntunut ettei aihe kiinnostakaan. Miten helppoa myös tuollainen kirjojen kokeilu on siihen aikaan verrattuna, kun vielä lainasin kirjat kirjastosta.

Jos sinua kiinnostaa kokeilla BookBeatin äänikirjoja, niin alla olevan linkin kautta saat kuukauden ilmaisen kokeilujakson itsellesi. Kannattaa hyödyntää!

www.bookbeat.fi/blogitiimi

Rentouttavia kuunteluhetkiä!

Kiitos yhteistyöstä BookBeat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s