Aika ryhdistäytyä

Kirjoitin aiemmin siitä, miten liikunnalle on nykyisin jäänyt liian vähän aikaa. En kuitenkaan väitä ettei minulla olisi aikaa liikkumiseen. Olen vaan päättänyt tehdä muita asioita. Ajan puute on huono selitys mille tahansa tekemättömyydelle. Kaikilla meillä on tasan saman verran tunteja päivässä, päätämme vain käyttää ne eri tavalla. Myös lasten kanssa kuntoilu onnistuu, se vaan vaatii kärsivällisyyttä ja luovuutta. Nykyisin olen tullut sen verran mukavuudenhaluiseksi, että valitsen usein liikunnan sijasta levon. Tällä hetkelläkin voisin olla suorittamassa iltajumppaa, mutta istunkin viinilasi kädessä tätä kirjoittamassa.

En ole koskaan ollut kovinkaan tavoitteellinen liikkuja. Ennemminkin fiiliksen mukaan menijä. Se ei tarkoita sitä, että lähtisin liikkumaan pelkästään silloin, kun oikein tekee mieli. Ennemminkin lähteminen on ollut se rutiini juttu, mutta lenkki tai treeni on tehty aina vähän sen hetkisen fiiliksen mukaan. Esimerkiksi lenkille lähtiessä en koskaan aseta tavoitetta että kuinka pitkän matkan juoksen tai miten nopeasti. Olen juossut ja kävellyt sen mukaan mikä hyvältä tuntuu. Olen myös aina nauttinut lenkkeillä iltaisin, kun kadut ovat tyhjät ja luonto hiljainen.

Aloitin lenkkeilyn ala-asteella käymällä pienillä juoksulenkeillä isän mukana. Se luultavasti oli joskus yleisurheilu harrastukseni lopettamisen jälkeen. Asuimme maalla, joten syksyisin ja talvisin pihasta lähtemiseen kuului se, ettei aluksi hahmottanut pimeydeltä edes tietä. Ehkä siksi en nykyisinkään osaa pelätä pimeitä lenkkipolkuja. Tällä hetkellä nuo lenkit ovat vaihtuneet tuplavaunujen työntelyyn, sekä koiran lenkitykseen. Yksin ei enää tule lähdettyä. Tässäkin tulee mietittyä tehokkuutta. Vaikka lenkki sujuisikin mukavemmin ja ilman pysähtelyjä yksin, niin ajattelen että samalla pystyn kuitenkin lenkittämään koiran tai ulkoiluttamaan lapsia. Parhaassa tapauksessa tekemään molemmat. Kolme kärpästä yhdellä iskulla.

_DSC0023

Nykyisin myös kuntosalille tulee usein lähdettyä niin, että lapset ja koira ovat mukana. Koira toki odottaa ulkona, mutta lasten kanssa olemme kuntosalilla jos väkeä ei ole paljon. Jos vaikuttaa siltä että meistä on häiriötä, niin menemme tatamin puolelle, jonne otamme muutamia välineitä mukaan. Toki treenaaminen harvoin onnistuu ilman että ohella joutuisin käyttämään esikoista pissillä, vaihtamaan kuopukselle vaippaa, keksimään kuntosalivälineistä hauskoja leluja, potkimaan välillä palloa, käyttämään kuopusta kahvakuulana tai syöttämään heille välipalaa. Kuitenkin usein laitan hyvän treenin edelle sen, että myös lapsilla olisi kivaa tekemistä. Vaikka täytyy myöntää että hyvin usein se myös tuhauttaa. Aika paljonkin. Mutta pitää vaan ajatella että ehkä niiden omien treenienkin aika vielä koittaa.

_DSC0019 kopio

En siis ole kovinkaan tottunut salilla kävijä, mutta koen satunnaisetkin käynnit paremmaksi kuin ei mitään. Ennen tein treenit aina pelkästään kotona ja lenkkipoluilla, mutta ohjatut tunnit, kuten bodypump, ovat ehdottomia lemppareitani. Tykkään siitä että voin vaan aivottomana tehdä sitä mitä neuvotaan. Nykyisin noille tunneille on vaan harmittavan pitkä matka.

Hiljattain törmäsin facebookissa mainokseen, jossa kerrottiin valmennuksesta jonka avulla opit mm. kuinka treenaat peppua (ja koko kehoa) muodokkaammaksi, vahvemmaksi ja ryhdikkäämmäksi. Kuinka treenaat tehokkasti kotona, jos et ehdi, pääse tai halua mennä salille ja kuinka voit helpoilla jutuilla parantaa kehonkoostumusta työpäivän aikana. Nämä lupaukset saivat minut ottamaan yhteyttä Maikki Marjaniemeen ja kertomaan kiinnostuksestani valmennukseen. Vaikka olenkin aina liikkunut, niin tällä hetkellä kaipaisin juurikin rutiineja liikunnan suhteen, sekä arkeeni toimivia liikuntaohjeita. Maikki oli halukas yhteistyöhön ja lupasi järjestää minut kurssille.

Pian se siis alkaisi. Kymmenen viikoinen mittainen valmennus, jolla toivon saavani selkeitä rutiineja sekä järkeä omaan liikumiseeni. Oman kroppani ”ongelmakohdat” ovat reidet ja takapuoli. Ehkä myös niihin tulisi jotain muutosta oikeiden ohjeiden avulla. Tällä hetkellä liikunnastani puuttuvat juurikin tavoitteet, sekä säännöllisyys. Ehkä enää ei ole järkevää luottaa pelkkään hyvään fiilikseen, vaan tehdä tavoitteita ja ajatella että se hyvä fiilis tulee sitten niiden myötä. Vähän jännittää se, että maltanko jättää muita asioita vähemmälle ja antaa enemmän aikaa liikunnalle. Mutta ymmärrän kuitenkin että se on oman hyvinvointini kannalta järkevä päätös. Vielä reilun viikon ajan voin ottaa kevyemmin, ennen kuin ryhdistäytyminen alkaa.

DSC_0625

Ne keitä kiinnostaa tietää enemmän aloittamastani valmennuksesta, niin kurkatkaa tänne: www.maikkimarjaniemi.fi/peppupaja/ Vielä on muutama päivä aikaa saada valmennus edullisempaan hintaan. Raportoin oman onnistumiseni viimeistään valmennuksen päätyttyä.

One thought on “Aika ryhdistäytyä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s