Pienin askelin luonnollisempaan

Pikkuhiljaa olen alkanut kiinnostumaan enemmän luonnonkosmetiikasta ja nyt pääsin testaamaan sitä kasvivärien osalta. Itsekin laitan kerran kuussa hiuksiini vahvoja kemikaaleja niitä värjätessäni. Mietin siis että voisiko senkin tehdä vähän fiksummin.

_DSC0008 kopio

Oma hiustenvärini on melko vaalea. Tyvikasvun tullessa, sitä ei yleensä kärsi katsella kovin kauaa. Kontrasti etenkin juuri niin päin, että oma hius on vaaleampi, on vaan karun näköinen. Etenkin nyt kun hiuksissani on myös punaista, tyvikasvu korostuu entistä voimakkaammin.

_DSC0052 kopio

Tuotteet jotka sain testiin, ovat Khadin kasvopohjaiset värit. Ne sisältävät ainoastaan kuivattuja kasvinosia hienona jauheena. Sävyt jotka sain ovat Red, Black ja Dark brown. Lisäksi sain väritöntä neutraalihennaa Senna/Cassia, jota voi laittaa värien sekaan tai käyttää pelkästään tehohoitona.

Käyttö: Sekoita jauhe 50-asteisesta vedestä ja värijauheesta tasainen seos ja levitä lämpimänä pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin. Käytä pakkauksen mukana tulevaa myssyä tai muovikelmua ja pyyhettä säilyttääksesi värin lämpimänä. Anna vaikuttaa puolesta tunnista kahteen tuntiin. Huuhtele väri vaikutusajan loputtua huolellisesti, mutta älä käytä shampoota. Pese hiukset aikaisintaan 24 tunnin kuluttua värjäyksestä.

_DSC0074 kopio

Tein tyvelle sekoituksen mustasta ja ruskeasta, sekä pituuksiin punaisesta ja neutraalihennasta. Seoksesta ei tullut mitenkään erityisen kaunis ja tuoksukin oli melko voimakas. Muuta perhettä haju saattoi jopa häiritä, mutta minulle se toi mieleen ihania muistoja. Lapsena minulle usein värjättiin peppi pitkätossun hiustenväriä muistuttavaa kuparinpunaista juurikin Henna väreillä.

_DSC0145 kopio

Annoin värin vaikuttaa vajaan puolitoistatuntia. Pesun jälkeen käytin myös hoitoaineen. Hiusten kuivetessa aloin analysoida ensin punaista väriä. Siinä ei mielestäni tapahtunut suurtakaan muutosta. Olihan hiukseni jo valmiiksikin punaiset (tai haalistuneet kuparinpunaiset). Myös vaikutusaikaa voisin seuraavan kerran jatkaa puolella tunnilla, jotta väri tulisi intensiivisemmäksi.

_DSC0162 kopio

Tyviväri onnistui mielestäni hyvin. Vain muutamista kohti sävy jäi hieman kuultavaksi, mutta se saattoi johtua epätasaisesta levityksestä. Myös punaisen sävyn lisääminen tyvivärin joukkoon olisi voinut antaa värille lisää syvyyttä. Sitä yleensä suositellaankin jos värjätään vaaleaa hiusta tummaksi.

Onneksi pakkauksissa on senverran jauhetta, että ne riittävät useampaankin värjäykseen. Tämä oli hyvä tutustuminen kasviväreihin näin vuosien jälkeen. Luulen myös että tälle tielle voisin jäädä. Näin tässä edetään, pienin askelin kohti luonnollisuutta. Samalla ajatukseni taas ajautuvat haaveilemaani omaan liikkeeseen. Edelleen kiitollinen siitä, että pystyn tutustumaan tuotteisiin näin etukäteen. Helpottaa työtä sitten myöhemmin, jos ja kun oman Studio Hetkeni pystytän.

Kiitos yhteistyöstä Hyvinvoinnin tavaratalo. https://www.hyvinvoinnin.fi/collections/hiusvarit/hiusvarit

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s