Älä kuluta aikaas vaan käytä se

Tänä syksynä minulla on ollut hyvä vauhti töiden suhteen. Kuvauksia on ollut sopivalla tahdilla niin, että olen juuri saanut edelliset kuvat valmiiksi ennen seuraavia käsiteltäviä. Välillä kyllä tuntuu että vietän koneen ääressä ihan liikaa aikaa, mutta tämä kuitenkin on työtäni, joka onneksi vielä onnistuu lastenhoidon ohella. Usein en vaan voi välttyä syyllisyyden tunteelta. PITÄISI -ajattelu on kauhea päänsisäinen ralli.

Joskus päätän viettää päivän niin, että tänään annan aikani lapsille, leikin ja ulkoilen kelloa katsomatta. Olen kyllä tyytyväinen että saan annettua heille aikaani. Kuitenkin jossakin vaiheessa pitäisi -ajattelu alkaa koventaa ääntään. Se alkaa muistuttaa tekemättömistä kuvista, vastaamattomista sähköposteista, kodin sotkuista ja ruuan laitosta. Myös kuntoilusta se muistuttelee aika ajoin. Mutta selkeästi liian harvoin, koska sille ei nykyisin ole liiennyt kovinkaan paljon aikaa. Silloin kun lapset valvovat, on töiden tekeminen pätkittäistä. Usein koitankin olla tehokas ja tehdä vähän kaikkea yhtäaikaa. Se kuitenkin luo vaan kaaosta, niin kotiin kuin pääni sisällekin.

auto

 

 

Usein pyrin hyödyntämään pidemmät automatkat töiden tekemiseen. Läppäri kulkee näppärästi mukana ja puhelimella voi laittaa sähköposteja. Myös kamera kulkee mukanani lähes jokapaikkaan ja usein häiritsee perheemme yhteistä laatuaikaa. Minulle on kovin tärkeää saada kuvia kaikista hauskoista jutuista joita teemme, mutta uskon että muista se ei aina ole yhtä hauskaa. Vaikka muistankin monet reissut usein muistamalla kuvat joita olen siellä ottanut, niin en kuitenkaan halua ajatella että muu perheeni muistaa minut ainoastaan kameran takaa. Tässä minulla on opittavaa.

DSC_8106

Olen onnekas että minulla on työ joka kulkee mukana. Nautin siitä että työni ei ole paikkaan sidonnainen, mutta välillä kantamieni tavaroiden määrä puuduttaa. Tällä hetkellä mukanani usein kulkee kampaamokassi, Microblading/ kuvausrekvisiittakassi, läppäri, kameralaukku, matkahoitopöytä sekä satulatuoli. Tähän voisi lisätä vielä studiovalot, jotka lähtevät yhä useammin mukaan taas valon vähetessä.

IMG_6817-Palautettu kopio

IMG_6879 kopio

Edelliset kuvat olen ottanut kotistudio viritelmässäni niin, että taustana toimi hyllyihin kiinnitetty musta lakana. Toki lopputulokset vaativat myös kuvankäsittelyä taustan tasoituksen osalta, mutta olen niin iloinen että pystyn tekemään myös studiotyyppisiä kuvia kirjaimellisesti kotisohvalta.

 

Microblading kulmakarvoja ehdin tällä viikolla tehdä kolmet, joista yhdet oli vahvistukset. Vaikka tekeminen on edelleen hieman jännittävää, niin alkaa se ehkä sen verran rutinoitumaan, että muistin toisista ottaa ennen kuvat vasta kehysten piirtämisen jälkeen.

kulmat

Tällä viikolla olen myös palauttanut kahdet lapsikuvat, kuvannut yhdet, sekä laittanut muutamat hiukset. Ehkä tuo pitäisi- ajattelu myös tuottaa tulosta, koska ei kai ilman sitä saisi asioita aikaan. Täytyisi vaan oppia hiljentämään se useammin. Pääasia kuitenkin on, että nautin niistä asioista joita tällähetkellä teen. Ongelmaa ei ole muussa, kuin tasapainon löytämisessä, sekä sen hyväksymisessä että välillä on myös ok olla saamatta aikaan mitään. Nauttia vain olemisesta ja ihmisitä ympärillä.

Hartioilla maailma, ja siin keskellä koti.
Kysy vaik isovanhemmilt, tää on hetkessä ohi.
Liian moni katumust viime hetkellä poti,
joten arvosta asioit mitä hetkessä oli ja on.
Elämä on arvaamaton. Jos se tyhjältä tuntuu niin täytä se.
Jokainen hetki on korvaamaton. Älä kuluta aikaas vaan käytä se.

Timo Pieni Huijaus -Paratiisi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s