Hyvästi harmaavarpunen

Parturi-kampaajana olen ollut omien hiusteni suhteen melko hillitty. Vielä kouluaikoina testailin erilaisia värejä ja malleja. Oli pikkulettejä ja sinettiraitoja. Jossakin vaiheessa sitten jämähdin tummaan hiustenväriin ja siihen on tullut vain hyvin pieniä muutoksia. Se voi olla että olen löytänyt sen oman tyylini, joka on tuntunut hyvälle. Tai sitten olen vaan tylsä.

Kun olin vielä töissä kampaamossa, oli ihanaa kun pystyimme työkavereiden kesken laittamaan toistemme hiuksia säännöllisin väliajoin. Nyt ollessani poissa kampaamotöistä, olen pääosin laittanut omat hiukseni itse. Tyven värjään yleensä kerran kuussa ja joskus laitan latvoihin vähän raitaa tai jotain sävyä. Esittelen värjättyjä hiuksia miehelleni, mutta hän ei koskaan näe niissä mitään muutosta. Itselleni jo pelkästään tyven värjäys tuntuu ihan kasvojen kohotukselta. Mutta onhan se totta. Näkyvää muutosta ei ole tapahtunut vuosiin.

Punatukkainen ystäväni oli luonani kylässä ja ihastelin hänen hiustensa väriä. Ihanan kirkas punainen väri, joka ei jää keneltäkään huomaamatta. Itse olin pukeutunut mustaan ja tumma tukkani oli kiinni pikkumyy nutturalla. Näytin ihan harmaavarpuselta. Siinä hetkessä ajattelin että minunkin on saatava punainen tukka. Eikä se ajatus jättänyt minua rauhaan.

Viimein varasin itselleni ajan Joensuun Prisman kampaamoon. Sain ajan seuraavalle viikolle. Ihanaa. Hetki omaa aikaa ja uusi kaunis tukka. Pitkästä aikaa joku muu pesee hiukseni ja ehkä saan myös hiuspohjan hieronnan. Saan istua kaksi tuntia lueskellen lehtiä tai olla tekemättä mitään. Kotona en koskaan malttanut tehdä niin.

DSC_7465 kopio

Hiusteni muutosprosessi alkoi vaalennuksella. Suloisen vaaleanpunaista vaalennusainetta levitettiin tyveä lukuunottamatta koko tukkaan. Nautin siitä että tiesin tämän olevan vasta ensimmäinen vaihe. Voisin istua asiakkaana helposti vaikka koko päivän. Muistan kampaamoaikoina aina ihmetelleeni niitä asiakkaita, ketkä tulivat levottomiksi kauan kestäneiden värjäysten lopussa. Ehkä heillä oli kyky rentoutua ja istua paikoillaan myös kotona.

DSC_7472 kopio

Ehkä kaikista parhain hetki on aina pesupaikalla. Nyt sain käydä siinä kaksi kertaa. Ensin hiuksistani pestiin pois vaalennus, sen jälkeen laitettiin punainen ilman hapetetta toimiva Elumenin väri. Sain myös odottamani hiuspohjan hieronnan.

DSC_7481 kopio

Pesujen jälkeen peilistä katsoi jo ihan uudenlainen, pirteämpi minä. Nyt voisin käyttää jopa mustia ja harmaita vaatteita ilman että näytän ihan elottomalta. Ilmeestäkin voi varmasti päätellä että olin muutoksesta iloinen.

DSC_7484

Mukaani sain kotihoitotuotteet, joiden avulla saisin pidettyä värin kestoa yllä pidempään. Suoritin maksun hyvästä palvelusta ja lähdin kotiin tyytyväisenä ja rentoutuneena. Samana iltana laitoin kuvaviestin ystävälleni että ”nyt minullakin on punainen tukka!” Päättelimme että muutos oli onnistunut, sillä sen oli todella huomannut myös mieheni.

oma

Iso kiitos kampaajalleni Jennille. https://www.facebook.com/S-parturi-kampaamo-Prisma-Joensuu-183290081777985/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s