Leluja lapsikuvauksiin

Yksi eniten pitämistäni kuvausaiheista ovat lapset. Heitä on ihana kuvata, kun vaan ympäristön ja tilanteen saa sopivan luonnolliseksi ja rennoksi. Studiokuvauksissa se voi olla haastavampaa, sillä ympäristö on yleensä monelle jännittävä ja erilainen. Kuitenkin hauskalla tekemisellä jännityksen unohtaa nopeastikin.

Tällä hetkellä kun minulla ei ole studiota käytössäni, teen pääosin lapsikuvaukset ulkona. Kauniita paikkoja löytyy paljon ja usein jopa omalta pihalta voi löytyä sopiva alue jossa kuvata. Pääasia on se, että taustalla ei olisi hyvin paljon häiritseviä tekijöitä. Usein kuitenkin rannat ja muut yleiset ulkoilualueet ovat niitä joita ehdotan kuvauspaikoiksi.

Yksi ehdoton suosikkinipaikkani kuvaamiseen ovat kotiseutukeskukset. Niistä usein saa kuviin sopivaa rauhallista ja ajatonta tunnelmaa. Puiset ja hirsiset rakennukset ovat kauniita taustoja ja lasten pukeutumisen mukaan kuviin voi saada hyvin vanhanaikaisuutta tai vastaavasti kontrastia uudesta ja vanhasta. Hiljattain sain kuvata suloista Lotta tyttöä kotiseutukeskuksen maisemissa.

Toinen juttu mitä lapsikuvausten suhteen usein mietin, on rekvisiitta. Lotan kuvissa tekeminen löytyi hauskasti paikkoja tutkimalla, mutta jos kuvauspaikka ei ole yhtä mielenkiintoinen, niin jotakin ideaa tai tekemistä olisi hyvä keksiä. Monesti esimerkiksi saippuakuplien puhaltaminen saa lapsissa aikaan hyvää liikettä ja iloisuutta. Näissä tapauksissa lasten vanhempien apu tulee todella tarpeeseen!

Kuitenkin jos päädyn johonkin rekvisiittaan, niin pyrin valitsemaan jotain neutraalia ja ajatonta, ehkä vanhanaikaistakin. Lelut eivät saa viedä liikaa huomiota kuvalta. Yleensä puu materiaalina toimii hyvin.

Vietin jonkin aikaa surffaillen netissä kun etsin sopivia leluja kuvauskäyttöön. Sitten vastaani tuli Tuffan puulelut. Kauniita, ajattomia ja hauskoja leluja lapsille. Otin häneen yhteyttä ja pian sainkin valita mieluisimmat lelut testattavaksi. Ensimmäisenä niitä pääsivät kokeilemaan omat lapseni.

Nämä kuvat on otettu oman taloyhtiömme pihalta. Seuraavat taas lähellämme olevalta kotiseutukeskukselta.

DSC_63692 kopioDSC_63842 kopio

Luulen että näissäkin kuvissa olisi eri tunnelma, jos leluina olsivat esimerkiksi Salama McQueen ja Hello kitty. Kyllä perinteiset ajattomat lelut vaan sopivat kuviin paljon paremmin. Vielä kun nämä lelut malttaisivat pysyä hyllyssä pienten käsien ulottumattomissa, niin ne säilyisivät kolhuitta muille lapsiasiakkaillenikin.

 

Tuotteet on saatu blogia varten. Iso kiitos Tuffa. http://www.tuffanpuulelut.fi/index.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s