Mirkaa maalaismaisemassa

Joskus on niin turhauttavaa kun iskee kova inspiraatio johonkin tekemiseen, eikä sitä pääse silloin tekemään! Esteenä voi olla esimerkiksi ajan puute, tai tarvikkeiden vähyys. Onneksi tämän kertaisen inspiraation kanssa ei käynyt niin! Olin siis vanhempieni luona Varpaisjärvellä, jossa sijaitsee myös ihana vaatteita valmistava Mirka pukine. Olin saanut idean, että voisin kysyä Mirkan vaatteita lainaan kuvauksia varten. Ja niin myös teinkin.

Mirka vastasi hyvin pian ja kertoi, että vaatteiden lainaaminen käy oikein hyvin. Sovimme että menisin katselemaan vaatteita silloin, kun hän on paikan päällä. Samalla soitin lapsuuden ystävälleni ja pyysin häntä malliksi. Onneksi hänen työnsä on joustavaa ja saimme sovittua kuvaukset heti seuraavaksi päiväksi.

Seuraava aamu valkeni melko sateisena. Lähdin kuitenkin hakemaan vaatteita Mirkan liikkeeltä. Sisällä liikkeessä oli ihanan rauhallinen tunnelma. Mirka keskeytti työnsä takahuoneessa tullakseen esittelemään minulle vaatteitaan. Kasasimme useampia malleja ja kokoja mukaan otettavaksi. Löysin sieltä myös oman lempparini; farkkuhameen, jonka voi pukea kumpi puoli tahansa ylöspäin. Vetoketju ja nappi löytyy siis sekä ylhäältä, että alhaalta. Vaatekassi kainalossa juoksin sadetta vältellen autoon ja toivoin, että sää pian kirkastuisi.

Kotona kahvin poristessa sovittelimme ystävälleni Helille Mirkan vaatteita. Sieltä löytyikin pari kauniisti istuvaa tunikaa, jotka sopivat hyvin myös Helin omaan tyyliin. Hän kertoikin joskus käyneensä ihastelemassa samantyylistä farkkumekkoa Mirkan liikkeellä. Samaan aikaan minä ihastelin hengarissa roikkuvaa farkkuhametta. Heli sanoi ettei se ole hänen tyyliään, joten ajattelin sovittaa sitä itse. Silloin päätimme, että otamme myös muutamia yhteiskuvia, sillä hame oli juuri sopiva. Pakkasimme vaatteet uudelleen pussiin ja lähdimme ajamaan.

Onneksi sade oli hellittänyt niin, että välillä vaan ripsi hieman. Olimme keksineet sopivan kuvauspaikan ja aloitimme kuvaamisen Helistä. Ihana ruskean sävyinen tunika tuli kauniisti esille vihreässä kaurapellossa.

DSC_5131 kopio

DSC_5148 kopio

DSC_5194 kopio

Sitten oli aika vaihtaa asua. Asun myötä vaihdoimme myös kuvauspaikkaa pellon vieressä olevan mökin luokse. Asun vaihto tapahtui näppärästi auton takakontilla. Onneksi viereisen talon ikkunoissa ei näkynyt yhtään kurkistelijaa.

Lopuksi sitten laitoin kameran jalustalle, ajastimen päälle ja hyppäsin itsekin mukaan kuviin.

DSC_5346 kopio

Vitsi miten hauska kuvausreissu meillä oli ollut. Onneksi löytyy näitä ihania lapsuuden ystäviä, ketkä ovat valmiuksissa silloin kun inspiraatio iskee. Ja onneksi löytyy myös niitä, ketkä ovat halukkaita yhteistyöhön ja vieläpä hyvin nopealla aikataululla. Siitä iso kiitos Mirkalle! Mirka pukineen vaatteisiin pääset tutustumaan täältä: http://www.mirkapukine.fi/index.php?route=common/home

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s