Kärsimystä kauneuden edessä

Viime kirjoituksessani Microbladingista lupasin kertoa myöhemmin lisää itse toimenpiteestä ja sen vaiheista. Paljon tulee kysymyksiä ja yleisin niistä on se, että kuinka paljon se sattuu. Kipu on vaikea määritellä, koska se riippuu paljon jokaisen omasta kipukynnyksestä. Kuitenkin EPÄMIELLYTTÄVÄ on se sana, jolla toimenpidettä voi osuvasti kuvailla. Tekisi mieli painaa päätä karkuun. Silmät vuotaa ja aivastuttaa. Kuuluu raapivaa ääntä. Sattuu. Aah, ihana ajatus uusista kulmakarvoista!

Itse olen tehnyt tähän mennessä yhdeksät Microblading kulmat, joten voin kertoa asiasta niiden kokemusten myötä. Yleisesti ottaen asiakkaani eivät ole varsinaisesti pelänneet kipua, mutta eihän se kenestäkään mukavaa ole. Yksi ystäväni on tiettävästi hyvin kipuherkkä ja hänelle toimenpide oli kaikista haastavin. Keskityimme yhdessä syviin hengityksiin kuin synnytysvalmennuksessa, mutta silti jalat välillä potkivat kivun seurauksena. Kuitenkin vahvistuskerta oli jo paljon helpompi. ”Nythän minä tämän jo tiedän” sanoi ystäväni, kun kehuin miten paljon rauhallisemmin hän pystyi olemaan. Ehkä siis ajatuksillakin on paljon vaikutusta asiaan.

”Kauneuden eteen on kärsittävä”. Tämän sanonnan muistan jo lapsuudestani kun siskoni teki minulle kauniita karvan tarkkoja lettejä, jotka vetivät silmiä kohti hiusrajaa. Paljonhan olemme valmiita sietämään, jotta olisimme kauniimpia ja arkemme helpompaa. Ehkä jopa jälkimmäinen on se tärkein syy monelle. Miten ihana on herätä aamulla kun peilistä katsoo valmiiksi kulmakarvoilla kehystetyt kasvot. Meitä suomalaisia kun harvoin on siunattu luonnostaan tummilla ja kauniin muotoisilla kulmakarvoilla.

_DSC0038 (2) kopio

Ehkä tärkein vaihe kulmien teossa on ensimmäisenä tehtävä rajojen piirtäminen. Siinä siis määritellään kulman muoto ja paksuus. Mittaukset tehdään jokaisen omiin kasvonpiirteisiin perustuen, käyttämällä apuna Golden ratio työkalua. Kun rajat on piirretty, saattaa moni säikähtää sitä miten paksulta ne näyttävät. Kuitenkin ne ovat vain ulkoreunat, ja varsinaiset karvat piirretään noiden rajojen sisäpuolelle. Rajojen piirtämiseen voi mennä kauankin aikaa. Varsinkin jos ei juurikaan ole omia kulmakarvoja, jotka määrittäisivät muodon. Tekeminen on kuitenkin paljon helpompaa, kun rajat on piirretty tarkkaan.

anja2.jpg

Piirtämisen jälkeen alkaakin sitten se viiltäminen! Ihoon aletaan tehdä karvoja muistuttavia linjoja pienellä terällä, lman puudutetta. Sitten kun ensimmäiset linjat on tehty, laitetaan myös puudute. Rikkoutumattomalle iholle puudute ei vielä pääsisi vaikuttamaan. Kaikki päälinjat, sekä lisälinjat tehdään kahteen kertaan. Tummuus vaihtoehtoina ovat light ja dark, sekä sävyinä honey ja warm brown. Tähän mennessä olen aina valinnut vaaleamman sävyn, sekä laittanut joukkoon sävyä honey. Tämä yhdistelmä toimii useimmilla parhaiten.

_DSC0036 (2) kopio

Kun kaikki linjat on tehty, niin lopuksi tarkistetaan tarvitseeko jonnekin tehdä lisää. Tämä kohta on se, mitä monesti itse jään hiomaan vielä pitkään. Jos paikalla on muita ihmisiä, siis yleensä omaa perhettä tai sukulaisia, niin kutsun silloin ”raadin paikalle” ja pelaamme ”etsi eroavaisuudet” -peliä. Silloin saattaa tulla millin tarkkojakin korjauksia. Tässä vaiheessa on vaan hyvä että aikaa on, ja voi rauhassa hioa lopputulosta.

anja

Vaikka kulmakarvan muotoon on olemassa tietynlainen malli, niin muoto katsotaan aina yksilöllisesti jokaiselle sopivaksi. Toiset pitävät enemmän kulmikkaista, toiset pyöreämmistä. Jotkut ovat tottuneet hyvin ohuisiin kulmakarvoihin ja jotkut taas tykkäävät paksummista. Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa.

tiiaarjatiitu

Kun kulmat ovat valmiit, lähtevät ne hyvin pian tummentumaan. Kaikista tummimmat ne todennäköisesti ovat seuraavana päivänä. Itselläni ne näyttivät siltä kuin kulmiin olisi levitetty väriä. Suosittelen siis ettei seuraavalle päivälle kannata sopia mitään super tärkeitä menoja. Ylempi kuva on otettu seuraavana päivänä ja alempi kaksi päivää sen jälkeen.

pvä1,3 kopio

Tämän jälkeen kulmat alkavat vaalentua, ja ne vaalenevat aina siihen asti, kunnes tehdään vahvistus. Jonnekin saattaa tulla koloja ja muoto voi kärsiä. Kuitenkin vahvistuksessa (4-6 viikkoa myöhemmin) nämä saadaan korjattua. Myös ensimmäisen vahvistuksen jälkeen voi tulla tarvetta vahvistaa joitakin kohtia vielä myöhemmin, varsinkin jos muotoa on tarvinnut muuttaa. Kuitenkin se, miten kulmia hoidat ja suojaat, vaikuttaa niiden kestoon eniten.

Itselleni kulmien tekeminen on kokoajan vähemmän jännittävää. Varmuus tekemiseen alkaa pikkuhiljaa kasvaa. Ja kyllä tämä edelleen tuntuu siltä omalta jutulta. Olen päässyt toteuttamaan ennen ja jälkeen -kuvia ihan uudella tavalla. Muutoksen näkeminen ja tyytyväiset asiakkaat ovat tässä parasta.

Myöhemmin kerron enemmän kulmien hoitamisesta, sekä siitä mitkä meikit ovat mielestäni sopivia käyttää toimenpiteen jälkeen. Jos jokin asia mietityttää, niin minulle voi laittaa kysymyksiä aiheesta. Keitä kiinnostaa Microblading koulutus, niin lisätietoja löytyy täältä: http://www.sharpbrows.com/helsinki.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s